Grafisch Design Bureau

Grafisch design, wat houdt het in?

onur-binay-wi3xBnWZlvQ-unsplash

Grafisch design, wat houdt het in?

Wil je de hulp van een grafisch designer inschakelen? Als ondernemer een goede stap! Vaak kun je als ondernemer zelfs niet eens zonder een grafisch designer.

Heb je zelf geen marketing-goeroe, of grafisch ontwerper in je huidige team, dan kan het een goed idee zijn om hier eens naar op zoek te gaan. Ook kun je de keuze maken om een grafisch designbureau in te schakelen.

Alle grafische vormgeving rond jouw bedrijf wordt dan verzorgd. Je kunt hierbij denken aan fysieke producten zoals bedrijfsgeschenken, promotiemateriaal en natuurlijk eventuele flyers en dergelijke.

Een grafisch designer neemt ook (indien gewenst) het ontwerp voor een huisstijl voor zich. Maar denk ook aan het ontwerpen en drukken van briefpapier, enveloppen, boekomslagen, visitekaartjes, menukaarten en ga zo maar door.

tran-mau-tri-tam-g-pKprPg5yw-unsplash

Waarom kiezen voor een grafisch designer

Als ondernemer weet je (inmiddels) als geen ander, dat tijd geld kost. In jouw geval is dit nog extra het geval. Als ondernemer wil je waarschijnlijk al je tijd steken in het tevreden houden van je werknemers, maar zeker ook het werven van nieuwe klanten.

In het werven van nieuwe klanten gaat tijd zitten. Je moet hierbij denken aan dus onder andere het ontwerpen van een logo om herkend te worden. Een huisstijl waarop jij al jouw communicatie kunt baseren, waarbij je zo klein als een visitekaartje kunt denken. Maar ook zo groot als al je personeel voorzien van passende kleding.

In de digitale periode waar we momenteel in leven is ook het grafisch ontwerpen steeds meer die kant op gegaan. Denk dus aan het verzorgen en ontwerpen van digitale producten en ook websites. Het begrip grafisch design is hiermee een stuk breder geworden.

Wat doet een grafisch ontwerper?

Het daadwerkelijk drukken van materiaal en fysieke producten zijn voor een grafisch designer enkel een onderdeel van alle werkzaamheden. Echter past de grafisch ontwerper zijn kennis in alle delen van het vakgebied toe.

Denk hierbij aan een goede kijk op de lay-out, kleurentheorie, de kennis van typografie, esthetiek en vlakverdeling bijvoorbeeld. Jouw grafisch designer heeft ook ruime kennis en ervaring in tenminste de meest gebruikte software op het gebied van design.

Een grafisch designer kan zich dus met vele verschillende zaken bezighouden, waarin grafisch ontwerp de fundering vormt. Van website tot visitekaartje en je eigen huisstijl.

Jij kunt je als ondernemer bezighouden met de dagelijkse zaken en het behouden van je huidige klanten. Terwijl jouw grafisch designer ervoor zorgt dat jouw bedrijf zichtbaar wordt of blijft en dat je zo dus altijd makkelijk kunt worden gevonden door eventuele nieuwe klanten.

meer te weten komen

Wanneer

drukwerk